2013. december 28., szombat

Miből is áll pontosan a házifeladat?

Előző posztban az előző képzés első hétvége utáni házifeladatlapját osztottam meg. Nézzük csak meg ezt "kibontva" 
 
Házifeladat első hétvége után

Otthoni munka:

  • A kérdéssor első 3 kérdésének megválaszolása - ezt nem ellenőrzöm, de praktikus valóban hónapról hónapra töltögetni a kérdéseket, hogy ne egyszerre, a végén kelljen maratoni kutatómunkát végezni.
 
  • A várandósok tornagyakorlatok, a csoportkezdő- és befejező gyakorlatok előkészítése, ütemezése - sokan vagyunk sokfélék. A várandósság testi tünetekkel is jár, a szülés előkészíti pár egyszerűen kivitelezhető gyakorlat. Minden résztvevő előkészít 2-2 feladatot várandósoknak, és ezt elő is vezeti, és a csoport meg is csinálja. A gyakorlat után visszajelzést adunk. 
 
  • Hospitálóhely keresése - eddig életedben rengetek "okításon" vettél részt. Most arra készülsz, hogy szülésre készülő, érzékeny kismamáknak tarts csoportot. Nézd meg, mások hogyan tartják azt, mi az, amit jól csinálnak, és mi az, ami a résztvevőknél nem jön jól át! és leginkább: tanulj belőle!

Az előkészületek, utómunkálatok menü alatti feladatokat nem szeretném felfedni... azok célja a 2. hétvégén kiderül! 
 
Célom, hogy  a képzéssel a saját valódnak megfelelő szülésfelkészítőt tudj tartani. A képzés ideje alatt eleget gyakorolj a csoporton, hogy magabiztosan menj a várandós csoportodba!


Alternatívát mutatok a csak ülök és hallgatom az előadót típusú képzések helyett... és remélem, adok annyi tapasztalatot a képzés ideje alatt, hogy te is kedvet kapsz ahhoz, hogy ne csak lexikális tudással "etesd" a várandósok szürkeállományát!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése