2012. július 23., hétfő

Németországban szülni

Németországban ha valaki babát vár, sok lehetőség között választhat:

A várandóssága idején járhat nőgyógyászhoz, vagy szülésznőhöz. Bábai gondozás esetén ha vm. probléma adódik, akkor a bába továbbutalja orvoshoz.


A szülés lehet kórházban, születésházban vagy otthon. Az utóbbi kettőt hívják kórházon kívüli szülésnek, és ebben az esetben bábák vannak jelen a szülésnél. Az összes német szülés kb. 2%-a (Berlinben 4%-a) zajlik kórházon kívül, ebből a számból a legtöbb születésházban.

Ha kórházban szül valaki, akkor ott letöltheti az idejét, vagy hazamehet 6 óra után. A születésházból is 3-4 óra után megy haza a család.

Aki nem kér több ellátást, innentől szabadon választhatja meg, mit csinál. Aki szeretné, otthonában nyújt gyermekágyas ápolást a bába, ebben az esetben az első 10 napon naponta (az első háromban akár naponta többször), majd a 8. hét végéig még 10 alkalommal keresi fel a szülésznő otthonában, segít a szoptatásban, 2-3 naponta ellenőrzi a súlygyarapodást, megtanítja a családot fürdetni, ha besárgul a baba, orvos irányítja a családot, beadja az antiD-t, vért vesz, stb. Jelen van, támogat, megerősít.

A fent leírt összes ellátást fedezi a biztosítás, a szülő pár csak egy dolgot fizet: születésházi szülés esetén a készenlétért kérnek születésháztól függően 200-350 Eurót.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése